Muriel Casals, en una imatge d'arxiu als estudis de Catalunya Informació.
Muriel Casals, en una imatge d'arxiu als estudis de Catalunya Informació.
Barcelona

Òmnium Cultural descarta formar part d'una llista unitària del sobiranisme en unes eleccions plebiscitàries

La presidenta de l'entitat, Muriel Casals, ha remarcat en una entrevista a Catalunya Ràdio el caràcter cultural de l'associació

RedaccióActualitzat

Òmnium Cultural descarta entrar en una llista unitària sobiranista en unes hipotètiques eleccions plebiscitàries. La presidenta de l'entitat, Muriel Casals, ho ha manifestat en una entrevista al programa "L'Oracle" de Catalunya Ràdio, remarcant el caràcter cultural de l'associació.

Òmnium, una de les entitats que ha impulsat el procés sobiranista amb l'organització d'esdeveniments com la Via Catalana, el Concert per la Llibertat o la V d'aquest Onze de Setembre, considera que la seva "feina no és anar a eleccions". "Òmnium Cultural és una entitat cultural i, de fet, si nosaltres desitgem amb tantes ganes la independència és per dedicar-nos a la nostra feina, i la nostra feina no és anar a eleccions", ha dit Casals.

La presidenta d'Òmnium ha subratllat que l'esforç d'ara és treballar pel 9-N i, com ja van dir en l'acte conjunt de diumenge passat amb l'ANC, ha reiterat que calen eleccions en clau de plebiscit abans de les municipals del maig de l'any que ve. Per Casals, aquestes eleccions han de permetre arribar a la independència, no de forma immediata, sinó després d'un procés de negociació. Després de la consulta del 9 de novembre, Òmnium creu que "aquesta segona volta ha de ser aviat. Aquesta final ha de venir aviat, després de la semifinal. Tot indica que seria bo, que seria recomanable, que fos abans de les municipals".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut