L'amiga i portaveu de Romero, María Teresa Mesa, en arribar a l'Hospital Carlos III. (Foto: EFE)
L'amiga i portaveu de Romero, María Teresa Mesa, en arribar a l'Hospital Carlos III. (Foto: EFE)

Teresa Romero demana justícia i vol poder fer vida "una mica normal" després d'haver superat l'Ebola

L'auxiliar d'infermeria, a qui ja li han comunicat la mort del seu gos, passa un "moment emocionalment baix" després d'haver superat el virus de l'Ebola, segons ha explicat la seva portaveu

RedaccióActualitzat

L'auxiliar d'infermeria Teresa Romero passa per un "moment emocionalment baix" perquè porta "molt malament" el fet no poder començar a fer una vida "una mica normal" després d'haver-se recuperat del virus de l'Ebola, segons ha explicat la seva portaveu. "Em sento atropellada", ha explicat.

Romero ha demanat justícia, a través de María Teresa Mesa, l'amiga que li fa de portaveu, per tot el que ha succeït arran del seu contagi, inclòs el sacrifici del seu gos Excalibur, que ha conegut fa pocs dies. "Em passo el dia plorant pensant en ell", ha dit a Mesa l'auxiliar d'infemeria, que vol que "qui hagi fet això, ho pagui".

Mesa, que ha acudit a l'Hospital Carlos III per interessar-se per l'evolució de Romero i el seu marit, Javier Limón, ha explicat que, al principi de la conversa, ha notat l'auxiliar d'infermeria amb molt pocs ànims, però que, a mesura que han anat parlant, ha començat a fer bromes i li ha millorat l'humor. A Romero, que continua aïllada, li fan mal les articulacions i no sap quant temps es quedarà en aïllament a l'hospital.

La portaveu de Romero ha confirmat que Limón ja s'ha posat en contacte amb un despatx d'advocats per emprendre accions legals.

Agraïment a la germana Paciencia

Mesa ha explicat que Romero li ha traslladat que, quan surti de l'hospital, vol fer una abraçada "molt forta" a la monja Paciencia Melgar perquè "l'admira i li està agraïda". L'auxiliar d'infermeria va rebre sèrum hiperimmune de la germana Paciencia per a poder-se tractar del virus.

Parlant amb Mesa des de l'hospital, Romero també s'ha emocionat en referir-se als seus companys, que ha dit que són "el millor que li ha passat a la vida, que el tracta ha estat meravellós, que l'han animat, l'han estimat, l'han abraçat, li han donat suport i que gràcies a ells i als metges està viva".

Condecoració autonòmica

El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha anunciat que proposarà la concessió de "la més alta distinció de Sanitat de la Comunitat de Madrid" a tots els professionals que han treballat per a superar la crisi de l'Ebola, entre els quals hi ha Romero.

En resposta al portaveu socialista, Tomás Gómez, el president madrileny ha destacat que aquesta mesura pretén "donar suport als professionals que han treballat i treballen des del dia 4 d'agost per aconseguir aquest magnífic resultat, no contribuir com han fet altres, de manera irresponsable, al rebombori que s'ha produït aquests dies".

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut