Aquest nou segrest es produeix en mig d'un suposat acord per alliberar altres 200 nenes retingudes. (Foto: Reuters)
Aquest nou segrest es produeix en mig d'un suposat acord per alliberar altres 200 nenes retingudes. (Foto: Reuters)
Iol

Presumptes milicians de Boko Haram segresten 25 nenes en una població del nord-est de Nigèria

El segrest es produeix enmig d'un suposat acord perquè unes 200 nenes siguin alliberades

RedaccióActualitzat

Presumptes milicians de Boko Haram han segrestat unes 25 nenes d'una població remota del nord-est de Nigèria. Dos testimonis de l'atac i que, a més, han perdut a diverses de les seves filles, han explicat que els assaltants van arribar a última hora de la nit, obligant totes les dones a anar-se'n amb ells i alliberant a continuació les de més edat.

Aquesta acció succeeix després que el govern nigerià havia acordat amb els islamistes una treva i l'alliberament de 200 menors que van segrestar l'abril d'una escola de secundària del nord-est del país.

Fonts del govern nigerià i de Boko Haram van indicar a l'emissora Voice of America que les nenes serien alliberades dilluns al Txad. Dissabte, una font de la presidència nigeriana va indicar a Reuters que "el govern estava treballant per complir amb la seva part de l'acord perquè l'alliberament de les segrestades pugui ser dilluns o, com a molt tard, dimarts".

Tot i això, l'alliberament no s'ha produït encara i podria fer-se esperar. Un assessor del president del país ha negat que el govern hagi acordat amb Boko Haram una data per a l'alliberament de les nenes.

Anar al contingut