Frank Gehry alça el dit davant la pregunta sobre els crítics amb la seva obra. (Foto: EFE)
Frank Gehry alça el dit davant la pregunta sobre els crítics amb la seva obra. (Foto: EFE)
Oviedo

Frank Gehry diu que "el 98% dels edificis que es fan són pura merda" i aixeca el dit als crítics

El prestigiós arquitecte ha respost així quan li han preguntat si els seus edificis són pur espectacle, i ha afegit que el 98% de les obres d'arquitectura actuals són "pura merda".

RedaccióActualitzat

El conegut arquitecte Frank Gehry ha fet el dit al periodista que li ha preguntat què pensava dels que opinen que les seves obres no passen de ser arquitectura espectacle. "M'ha agafat descol·locat i he tingut aquesta reacció", ha afirmat el creador del Guggenheim de Bilbao, que ha comparegut a Oviedo la vigília de recollir el Premi Príncep d'Astúries de les Arts 2014.

Tot i que no s'ha pres gaire bé la pregunta, Gehry no s'ha estat de criticar la immensa majoria de creacions de l'arquitectura actual. "En el món on vivim, el 98% dels edificis que es fan són pura merda", una crítica contundent que ha justificat dient que no tenen "sensació, ni sentit del disseny ni respecte per la humanitat".

Aquest professional nascut a Toronto fa 85 anys, però amb nacionalitat nord-americana, es nega a escollir entre les seves obres, però ha remarcat que, amb la seva feina, vol marcar diferències en una ciutat. A Bilbao, el Guggenheim va canviar una "ciutat trista" per una que fa sentir orgullosos els seus habitants, i tot això "amb un preu molt modest".

Guanyador del Premi Pritzker, el Nobel de l'arquitectura, el 1989, pel Museu Aeroespacial de Califòrnia, Gehry també és el pare de la Casa Dansant de Praga, el Walt Disney Concert Hall de Los Angeles o l'Hotel Marquès de Riscal, a Elciego.

Anar al contingut