Nova York

Un metge arribat d'Àfrica, primer positiu per Ebola a Nova York

Un metge que va arriba fa uns dies d'Àfrica dona positiu per Ebola i està aïllat i en tractament, a un hospital de Manhattan

RedaccióActualitzat

La ciutat de Nova York està en alerta per un cas d'infecció d'Ebola. Es tracta d'un metge de 33 anys que fa deu dies va arribar de l'Àfrica, on havia atès malalts d'Ebola. El metge, integrant de Metges sense Fronteres, dimecres va començar a tenir febre, nàusees i dolors musculars, i ahir va donar positiu al primer test del virus. Ara el metge està aïllat al Bellevue Hospital Center de Manhattan. Les autoritats han posat en quarantena tres amics i la parella del metge infectat.

L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a la població i ha explicat que el metge infectat havia tingut poc contacte amb altres persones des que va arribar a la ciutat. Blasio ha assegurat que Nova York s'ha estat preparant des de fa mesos per fer front a qualsevol cas d'Ebola i que es disposa d'un protocol ben estructurat per diagnosticar, aïllar i tractar qualsevol malalt.

Nova York passa a ser el segon focus d'infecció per Ebola als Estats Units, després dels casos registrats a Texas, on fa dues setmanes va morir un home per Ebola i dues de les infermeres que el van atendre es van contagiar i ara estan en tractament.

Primer cas a Mali

A Mali s'ha registrat el primer cas d'Ebola. Es tracta d'una nena de dos anys que va arribar al país procedent de la veïna Guinea Conakry, un dels països més afectats, juntament amb Libèria i Sierra Leone. El pare de la nena va morir la setmana passada, probablement afectat pel virus.

La menor respon favorablement al tractament, però les autoritats han recomanat quarantena per a totes les persones que han tingut contacte amb ella durant els últims dies.

Mali s'ha convertit, així, en el quart país africà afectat per la malaltia de l'Ebola.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut