Brusel·les

La cimera europea es compromet a reduir les emissions de CO2 i a potenciar la interconnexió elèctrica

Els líders europeus acorden potenciar la interconnexió elèctrica de la península Ibèrica amb la xarxa europea i la reducció d'emissions de CO2 per a l'any 2030

RedaccióActualitzat

Brussel·les vol posar en marxa projectes per connectar Espanya amb la xarxa elèctrica europea. D'aquesta manera, Espanya i Portugal aconsegueixen el compromís europeu per potenciar la interconnexió elèctrica de tots dos països amb la resta del continent, més enllà dels Pirineus.

La Unió Europea considera la península Ibèrica, i també els països bàltics, com a "illes energètiques", que necessiten un tractament especial. Aquests projectes d'interconnexió elèctrica podrien rebre finançament dels fons europeus. França, a qui des del govern de Madrid s'assenyala com a responsable, en part, d'aquest aïllament energètic, ha acceptat finalment parlar del tema.

Aquest és un dels acords que sortiran de la cimera de caps d'estat i de govern que es tanca aquest divendres, i que té una altra fita molt clara: fixar els objectius sobre el clima i l'energia. Aquesta matinada els líders europeus han acordat confirmar l'objectiu de reducció de les emissions de CO2 fins a un 40% abans de l'any 2030.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut