Agents de policia s'emporten un dels membres de la PAH.
Agents de policia s'emporten un dels membres de la PAH.
Barcelona

Els Mossos desallotgen una de les oficines de CatalunyaCaixa ocupades per la PAH

La cinquantena de membres de la PAH s'han negat a sortir de l'oficina bancària i la policia els ha hagut de treure a força de braços

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra van desallotjar ahir a la nit una de les tres oficines de Catalunya Caixa que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca havia ocupat a Barcelona. Una cinquantena de membres de la PAH que eren a l'oficina del carrer de Provença amb Passeig de Gràcia, davant de la Pedrera, s'han negat a sortir-ne i la policia els ha hagut de treure a força de braços.

Feia un any i mig que la PAH no passava la nit en un banc. Dimecres els hi va fer tornar el cas del Jorge i la Maria, una parella de 75 i 73 anys que està a punt de perdre el seu pis perquè no poden fer front al deute que tenen amb l'entitat per haver avalat una hipoteca de la seva filla. Ella ja va perdre el pis i ara, com que no poden pagar les quotes, és el matrimoni el que pot perdre el seu habitatge de propietat.

La PAH exigeix que la parella d'avis, en precari estat de salut i que cobren en total 730 euros de pensió, es puguin quedar al seu pis pagant un lloguer social vitalici. Mentrestant, Catalunya Caixa, que els havia ofert la dació en pagament, afirma que no dialogarà fins que no s'acabin les ocupacions d'oficines.

La PAH, per aquest mateix cas, també manté ocupades una oficina al carrer de Casp i una altra a la Rambla de Catalunya.

Anar al contingut