Anuari escolar d'un institut nord-americà.
Anuari escolar d'un institut nord-americà.
Broken Bow, Nebraska

Els estudiants d'institut de Nebraska poden sortir a l'anuari escolar amb armes i trofeus de caça

La direcció dels centre considera que els estudiants que practiquen esports amb armes de foc tenen el mateix dret a ensenyar les seves aficions que els que juguen a futbol

RedaccióActualitzat
Polèmica als Estats Units per la decisió d'un districte escolar de l'estat de Nebraska que permetrà als estudiants d'últim curs d'institut sortir a les fotografies de l'anuari amb pistoles, rifles o ganivets. Els estudiants també podran aparèixer al costat de trofeus de caça, sempre que no es vegi patir l'animal.

Broken Bow, una petita població de 4.000 habitants, ha aprovat permetre aquestes fotografies amb l'argument que la caça i els esports amb armes són molt populars en aquesta zona rural de Nebraska.

La direcció de l'escola ho justifica dient que els joves que practiquen esports amb armes tenen el mateix dret a mostrar-ho a l'anuari de l'escola que els que toquen la trompeta o juguen a futbol americà. Diuen que molts pares, amants dels esports i de les competicions amb armes, volen veure retratats els seus fills practicant les seves aficions favorites.

Una decisió que sorprèn en un país que ha vist com les escoles i els instituts han estat, en repetides ocasions, escenari de tirotejos i massacres provocats per individus armats.

Després de la matança a l'escola primària de Newton l'any 2012 en què van morir 20 nens i 6 adults, el govern nord-americà ha intentat restringir la venda d'armes de foc. Aquesta és encara una promesa pendent de l'actual president, Barack Obama, que no ha pogut superar el bloqueig republicà al Congrés sobre el control d'armes.

Anar al contingut