Madrid/Barcelona

Bankia incrementa un 54% els seus beneficis fins al setembre mentre CaixaBank guanya 466 milions d'euros

El banc nacionalitzat ha guanyat fins al setembre prop de 700 milions d'euros i CaixaBank ha donat a conèixer un benefici net de 466 milions d'euros, un 1,6% més que l'any passat

RedaccióActualitzat

La nacionalitzada Bankia ha incrementat un 54% els seus beneficis. Fins al mes de setembre, l'entitat nacionalitzada ha guanyat gairebé 700 milions d'euros, una xifra que sobrepassa els 1.100 milions si es mira tot el grup Bankia.

En un comunicat, el seu president, José María Goirigolzarri, ha destacat que aquest resultat és la suma de la millora dels ingressos, la retallada de les despeses i una reducció important de la morositat que li ha permès reduir les dotacions per possibles impagats.

Recordem que Bankia, afectada ara per l'escàndol de les targetes opaques en l'època de José María Blesa i Rodrigo Rato, ha rebut més de 22.000 milions d'euros de diner públic per al seu sanejament. De moment, se n'han recuperat uns 1.500 milions per la venda del 7,5% del capital.

Un altre banc que ha donat a conèixer els seus resultats aquest dimecres és CaixaBank, que ha obtingut els nou primers mesos de l'any un benefici net de 466 milions d'euros, un 1,6% més que en el mateix període del 2013, quan diferents extraordinaris, com la consolidació de Banc de València o la reforma financera, van impactar en el seu compte de resultats.

Sense tenir en compte els costos extraordinaris registrats l'any anterior, CaixaBank ha millorat en un 6,7% el seu marge d'explotació, fins als 2.420 milions, gràcies a l'impuls del negoci bancari, mentre que el d'interessos ha augmentat un 4,7%, fins als 3.074 milions, per la reducció del cost de l'estalvi a venciment.

El marge brut, en canvi, ha disminuït un lleuger 0,6% i s'ha situat en 5.244 milions, segons la informació remesa per l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut