Kim Jong-un i altres autoritats nord-coreanes.
Corea del Nord ja ha tancat les fronteres altres vegades per motius sanitaris. (Foto: Reuters)
Pyongyang

Corea del Nord prohibirà l'entrada de turistes per por de l'Ebola

No se sap fins quan es mantindrà el tancament de fronteres ni està clar si la mesura afectarà els diplomàtics o empresaris que mantenen relacions amb Pyongyang

RedaccióActualitzat

A partir d'aquest divendres, Corea del Nord prohibeix l'arribada de turistes estrangers pel temor a la propagació del virus de l'Ebola, segons han informat les agències de viatges que treballen al país asiàtic. "Acabem de rebre la notificació oficial que els turistes de qualsevol país, independent d'on hagin viatjat recentment, no tindran permís per entrar", ha explicat el portaveu de Young Pioneer Tours, una companyia de viatges amb seu a la Xina que gestiona viatges a Corea del Nord.

No està clar, però, si la mesura afectarà els diplomàtics o empresaris que mantenen relacions amb Pyongyang. Les agències de viatges, a més, tampoc saben fins quan es mantindrà el tancament de les fronteres.

A finals de setembre, l'agència oficial de Corea del Nord ja va advertir que incrementaria els seus esforços de quarantena per detectar els estrangers i turistes que poguessin portar el virus.

El país ja ha tancat les fronteres altres vegades per motius sanitaris, per exemple el 2003 les va tancar per l'amenaça de la grip aviària, tot i que no se'n va registrar cap cas. I cal sumar que els viatges a Corea del Nord no són habituals.

Prohibicions per viatjar a altres països

En qualsevol cas, almenys 4.877 persones han mort per Ebola, segons l'Organització Mundial de la Salut. Són molts els països que han aplicat mesures per intentar frenar la propagació del virus. La majoria prohibeixen l'entrada de viatgers dels principals països afectats pel virus: Libèria, Guinea i Sierra Leone. Alguns limiten les prohibicions al possible període d'incubació, d'altres no deixen entrar al país cap persona provinent d'aquests països de l'Àfrica occidental afectats. Entre els països que posen mesures, hi ha Kènia, el Senegal, la República Democràtica del Congo o Cabo Verde.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut