Madrid

De Guindos afirma que Catalunya és la comunitat que més s'ha beneficiat de les reformes del govern espanyol

El ministre d'Economia diu que "la solidaritat ha permès evitar el col·lapse de les finances de la Generalitat"

RedaccióActualitzat

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha defensat la solidaritat i ha assegurat que el millor escenari per sortir de la recessió és el d'una Catalunya que continua unida a Espanya: "Per a la societat espanyola i la catalana, el millor és continuar com hem estat i més tenint en compte que la solidaritat és molt positiva i que la solidaritat ha permès evitar el col·lapse de les finances de la Generalitat ", ha assegurat en una entrevista a la Cope.

És més, per De Guindos, Catalunya "és la comunitat autònoma que més s'ha beneficiat de les mesures de reforma d'aquest govern". "Ho estem veient en els resultats. Catalunya creix per sobre de la mitjana i genera més ocupació per sobre de la mitjana, ahir ho vam veure en les dades de l'EPA", ha afirmat.

Així doncs, pel ministre l'escenari més raonable, i d'acord amb "la percepció generalitzada en el món de tots els inversors importants i de tots els economistes racionals", és que Catalunya continuï unida a Espanya per sortir de la recessió.

D'altra banda, el titular d'Economia ha descartat una tercera recessió a Europa i s'ha mostrat confiat que durant els primers mesos del 2015 hi haurà una "lleugera recuperació" en un context en què Espanya creix "a una velocitat de creuer", de prop del 2%.

Les mesures d'austeritat eviten el rescat

Sense voler "donar lliçons", ha dit, De Guindos ha destacat que les mesures econòmiques adoptades pel govern espanyol han permès evitar el rescat al qual el país "estava abocat fa dos anys i mig". "Jo no donaré lliçons ni Espanya donarà lliçons a ningú però sí que crec que, si de l'experiència espanyola n'ha sortit alguna cosa útil, és que les reformes que fem i les mesures que es prenen a curt termini -que semblen doloroses però que comencen a produir efectes a mitjà termini- indiquen que aquest és el camí a seguir".

Anar al contingut