Barcelona

Barcelona congela la concessió de noves llicències per a apartaments turístics a tota la ciutat

L'ajuntament anuncia que congela la concessió de noves llicències per a apartaments turístics a tota la ciutat i estén així la prohibició, que fins ara només afectava a les zones turístiques

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona no permetrà obrir més pisos turístics enlloc de la ciutat. Fins ara la prohibició només afectava les zones turístiques de la capital catalana, però ara ha decidit fer-ne extensiva la prohibició. Així ho ha confirmat el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà de Barcelona, Antoni Vives, que ha anunciat que el govern municipal té la intenció de congelar la quantitat de pisos turístics a la ciutat i, per tant, estén la suspensió de llicències a tot el municipi fins a aprovar una nova normativa que reguli el fenomen.

Ara el consistori vol centrar-se a regular el sector i fer més inspeccions per evitar problemes de convivència com els que es van denunciar a la Barceloneta. Actualment hi ha 9.600 pisos turístics amb llicència a Barcelona.

La regulació dels pisos turístics s'inclou en el Pla Especial de Regulació d'Habitatges Turístics, aprovat inicialment i que haurà de passar per un període d'informació pública i d'al·legacions i debatre's en el ple municipal per quedar aprovat definitivament, uns tràmits que poden allargar-se uns sis mesos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut