La jutge argentina María Servini recopila informació sobre els crims del franquisme. (Foto: Reuters)
La jutge argentina María Servini recopila informació sobre els crims del franquisme. (Foto: Reuters)
Barcelona

La fiscalia argentina demana a la jutge Servini que impulsi la investigació per la mort de Companys i Puig Antich

La jutge María Servini viatjarà a Barcelona per recollir informació del procés a Companys i ordena la detenció de l'exministre franquista Antonio Carro Martínez, que va signar la sentència de Puig Antich

RedaccióActualitzat

La fiscalia argentina ha demanat a la jutge del cas del franquisme, María Servini, que viatgi a Barcelona per impulsar la investigació sobre l'afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys i l'execució de Salvador Puig Antich.

La jutge va viatjar a Euskadi i Madrid fa uns mesos per entrevistar diverses víctimes del franquisme. Ara la fiscalia li demana que visiti el castell de Montjuïc per tenir més dades del procés a Companys i que ordeni la detenció de l'exministre franquista Antonio Carro Martínez, que va redactar la sentència contra Puig Antich.

Fa tot just un any, la justícia argentina va admetre a tràmit la querella presentada per ERC contra els crims del franquisme pels assassinats de l'expresident de la Generalitat Lluís Companys i de 45 alcaldes i dos diputats d'Esquerra.

El mes de desembre passat, la jutge Servini va prendre declaració a la germana de Salvador Puig Antich, condemnat a mort i executat l'any 1974, juntament amb altres familiars de víctimes del franquisme. María Servini instrueix una causa oberta per homicidi, privació de llibertat, tortures i robatori de menors.

 

Anar al contingut