Madrid

El govern espanyol estudia recórrer el nou 9-N, que veu "encara més antidemocràtic"

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha informat de la postura de l'executiu espanyol davant els passos que està donant el president Mas

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha encarregat als serveis jurídics de l'Estat un informe sobre totes les actuacions encaminades a la convocatòria d'una consulta informal el 9 de novembre a Catalunya i estudiarà la impugnació d'un procés que, segons el parer de l'executiu espanyol, és "antidemocràtic".

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha informat aquest divendres de la postura de l'executiu Rajoy davant els passos que està donant el president de la Generalitat, Artur Mas, després de renunciar a convocar una consulta sobiranista oficial per al 9-N.

"Tot sembla apuntar que pretén substituir un procés que al nostre entendre era il·legal -i per això el vam recórrer- per un altre encara més antidemocràtic", ha manifestat la vicepresidenta, que ha acusat Mas de transferir als ciutadans (siguin alcaldes o directors d'institut, ha dit) una responsabilitat que ni tan sols ell vol assumir per escrit.

Per la vicepresidenta, el procés participatiu no té cap tipus de garantia democràtica perquè no té un cens previ i perquè qui l'organitza està d'acord amb una determinada posició en la consulta. Per Sáenz de Santamaría no té garanties un procés en què qui controla i presideix les meses, recompta els vots i proclama el resultat pren part en una de les opcions que se sotmeten a votació.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut