Barcelona

La defensa d'Oleguer Pujol diu que la policia no es va endur cap document rellevant

Els advocats del fill petit dels Pujol diuen que no té cap informació dels moviments de l'empresa Drago, perquè n'està desvinculat des de fa 20 mesos

RedaccióActualitzat

Els advocats d'Oleguer Pujol asseguren que no té cap informació ni cap document sobre l'empresa Drago, investigada per operacions immobiliàries sospitoses.

El petit dels Pujol declararà davant el jutge Pedraz en els pròxims dies, un cop s'analitzi el contingut dels arxius confiscats ahir.

La defensa d'Oleguer Pujol insisteix que el jutge Pedraz trobarà ben poca cosa després de l'escorcoll i la detenció. Diuen que el fill petit dels Pujol no tenia cap mena d'informació dels moviments de l'empresa Drago, la principal investigada, en els últims 20 mesos. Entre altres coses, perquè estava apartat de la gestió tot i ser-ne soci.

Sense rastre de diners en metàl·lic i més enllà d'aquestes caixes, la informació que el jutge Pedraz ha d'examinar és als servidors informàtics: en els correus de Pujol, als quals ja no pot accedir, i en els discos on ell i el seu soci, Luis Iglesias, acumulaven les dades de les seves operacions.

En els últims dies la policia havia sabut que aquesta informació era fàcilment destruïble a distància des d'una aplicació de telèfon mòbil.
Per això el fill petit dels Pujol es va quedar sense telèfon mentre va durar l'escorcoll de la policia al seu domicili i fins que el van traslladar a la comissaria.

I per aquest motiu l'operació policial es va fer de manera coordinada a la mateixa hora a Barcelona, Madrid -en dues empreses d'informàtica-, a València i a Melilla, per no donar cap marge de maniobra a cap dels sospitosos.
Ara s'espera que aquests escorcolls a habitatges, oficines i empreses d'informàtica afegeixin llum sobre els moviments de diners d'Oleguer Pujol Ferrusola.

A Pedraz li interessa l'origen dels diners amb què Oleguer Pujol i el seu soci --gendre de Zaplana-- van comprar l'hotel de les Canàries, les mil cent cinquanta-dues oficines del Banc de Santander i també els locals de Bankia.

Oleguer Pujol no ho ha volgut explicar a la policia, però sí que ho farà a l'Audiència, davant del jutge, en presència del fiscal i de l'advocat de l'acusació. L'advocat de la querella de Podem i Guanyem, Jaume Assens, pensa que "pot ser un origen il·lícit, que tingui a veure amb les famoses comissions del 3% i el 5% com deia el senyor Carod-Rovira".

Segons la querella de Podem i Guanyem, Oleguer Pujol --format a l'escola de negocis d'ESADE-- tindria un protagonisme destacat en les suposades operacions de blanqueig de capital de la família Pujol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut