Washington

Curada la primera infermera infectada d'Ebola als Estats Units

Es tracta de Nina Pham, que es va infectar atenent el pacient liberià Thomas Eric Duncan

RedaccióActualitzat

La primera de les dues infermeres nord-americanes que es van contagiar amb el virus de l'Ebola ja està curada.

Es tracta de Nina Pham, la sanitària que es va infectar mentre atenia el pacient liberià Thomas Eric Duncan, que va acabar morint en un hospital de Dallas, a Texas. Nina Pham va ser el primer cas de contagi de l'Ebola dins dels Estats Units.

Des del 16 d'octubre estava ingressada en un centre clínic dels NIH a Bethesda, a tocar de Washington, on s'està investigant una vacuna contra el virus.

Aquest divendres ha fet una compareixença al mateix centre per donar les gràcies a tots els que l'han atès. També ha manifestat l'alegria de tornar a veure la seva família i el seu gos.

Abans de reunir-se amb la seva família, Nina Pham ha estat rebuda al despatx Oval de la Casa Blanca. El president dels Estats Units, Barack Obama, l'ha abraçat efusivament.

La infermera ha reaccionat així durant la trobada amb el president Obama:

"Tot i que ja no tinc Ebola, sé que passarà temps fins que recuperi la meva fortalesa. Demano respecte per la meva privacitat i la de la meva família mentre retorno a Texas, a la recerca d'una vida normal al costat del meu gos Bentley."

 

L'altra infermera contagiada, Amber Vinson, va ser traslladada a l'hospital Emory d'Atlanta i dimecres la seva família va anunciar que havia superat la malaltia.

La notícia s'ha sabut just el dia en què s'ha conegut el primer cas d'infecció pel virus a la ciutat de Nova York. Es tracta d'un metge cooperant de 33 anys que va arribar de Guinea Konakry el 14 d'octubre.

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut