Barcelona

Barcelona acull per cinquena vegada l'Open House amb més de 150 espais per visitar

Aquest cap de setmana es celebra a Barcelona per cinquena vegada l'Open House, on es poden visitar 150 edificis de manera gratuïta

RedaccióActualitzat

Els dies 25 i 26 d'octubre es celebra el 48h Open House BCN. És un festival d'arquitectura que se celebra des de fa cinc anys cada mes d'octubre a Barcelona

Durant un cap de setmana de portes obertes es poden visitar 150 edificis de manera gratuïta. L'objectiu de l'esdeveniment és explicar a la societat l'arquitectura de la ciutat per estimular-ne el coneixement i perquè els ciutadans la valorin com un bé que els envolta. A través de més de 165 activitats es descobriran estils i tècniques constructives diverses.

Es tracta d'una iniciativa sense ànim de lucre que té el suport del voluntariat, del patrocini i de la participació. El projecte és possible gràcies a 1.200 voluntaris, institucions, entitats i empreses que cada any donen suport a la celebració més gran de l'arquitectura de la nostra ciutat.

Programació

Aquest any cal destacar l'arquitecte Rafael Guastavino i el recorregut històric per la volta catalana passant per Vilassar de Dalt com a ciutat convidada. En aquesta ruta pel Maresme es pot gaudir dels forns romans de producció de ceràmica del recinte arqueològic de la Fornaca i de l'edifici contemporani que els emmarca i protegeix.

Després de l'èxit de l'edició anterior, Santa Coloma de Gramenet torna a aportar-hi la seva arquitectura. La ciutat metropolitana ofereix una vista del pla de Barcelona i obre els seus edificis de referència.

L'Open Green, la reunió mundial més important sobre edificació sostenible, engloba noves activitats supervisades per especialistes del congrés World Sustainable Building 2014.

El festival torna a donar suport als professionals amb una iniciativa més, la promoció del mARQet d'Arquitectura, la fira dels joves arquitectes, organitzada per l'Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya (AJAC).

Arreu i durant tot l'any

Open House BCN pren protagonisme aquest cap de setmana, però continua activa tot l'any. A través del programa Open Extra, organitza activitats relacionades amb el món de l'arquitectura i l'urbanisme per ajudar a descobrir llocs i perspectives diferents de la ciutat.

I el projecte es reprodueix arreu del món. Hi ha inicitaives semblants des de Nova York a Nicòsia gràcies a la xarxa internacional Open House World Wide.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut