L'Hospitalet de Llobregat

L'Hospital de Bellvitge inaugura les noves urgències amb protestes i sense l'alcaldessa ni el conseller

El servei s'ha inaugurat aquest dissabte amb l'absència del conseller de Salut i de l'alcaldessa de l'Hospitalet

RedaccióActualitzat

La inauguració del nou servei d'urgències de l'Hospital de Bellvitge no ha pogut evitar la polèmica.

Treballadors, usuaris i veïns de l'Hospitalet fa anys que denuncien les retallades i les seves conseqüències en la qualitat assistencial. Aquest dissabte un centenar de persones s'han manifestat a favor de la sanitat pública i en contra de les retallades i han exigit l'obertura de tots els llits tancats al centre.

Absències significatives

També l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, ha denunciat les retallades i com a mostra de rebuig a la política de salut de la Generalitat no ha assistit a l'acte d'inauguració, segons ha informat a través d'un comunicat.

Tampoc el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, hi ha assistit, com estava previst en un principi, i ha delegat la inauguració en el delegat de Salut de la regió sanitària de Barcelona, Joaquim Casanovas.

Com queden les noves urgències?

El nou servei, que entrarà en funcionament l'1 de novembre, ocupa 6.000 metres quadrats, una superfície que triplica la del servei actual. Segons el Departament de Salut, amb aquest increment augmentarà la qualitat de l'atenció urgent, sobretot en el confort, intimitat i seguretat clínica, tant per als pacients com per als acompanyants.

Hi ha 64 boxs assistencials distribuïts en mòduls especialitzats, com per exemple el de radiologia i oftalmologia. Les noves urgències donaran assistència als veïns del Prat i l'Hospitalet de Llobregat, unes 210.000 persones.

A més s'ha instal·lat un heliport al terrat de l'edifici. Les actuals urgències es reconvertiran, l'any que ve, en un laboratori d'analítica de tots els CAPs del Baix Llobregat i el sud del país.

Les noves urgències de Bellvitge són el primer espai obert del nou edifici construït al recinte de l'hospital, que ocupa 45.000 metres quadrats en total i que ha costat 86 milions d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut