Un metge atén un pacient d'Ebola.
La immensa majoria de casos d'Ebola es concentra a l'Àfrica occidental.
Monròvia

L'epidèmia d'Ebola supera els 10.000 casos i frega els 5.000 morts amb especial incidència l'Àfrica

L'Ebola ja ha causat la mort de gairebé 5.000 persones a tot el món en els últims mesos

RedaccióActualitzat

L'Ebola continua fent camí malgrat algunes petites victòries al món occidental. L'epidèmia ja supera els 10.000 casos i frega els 5.000 morts, amb especial incidència a l'Àfrica occidental.

Segons l'últim informe de l'Organització Mundial de la Salut, hi ha 10.141 casos d'Ebola a tot el món. 4.922 han acabat amb la mort dels infectats.

La gran majoria dels casos continuen afectant tres països: Libèria (4.665 casos i 2.705 morts), Sierra Leone (3.896 i 1.281) i Guinea Conakry (1.553 i 926).

En els set mesos que fa que dura l'epidèmia, 450 treballadors sanitaris han resultat infectats. Més de la meitat, 244, han mort. 

En total hi ha vuit països que han tingut algun infectat d'Ebola a les seves fronteres. En aquesta llista apareix Espanya i els Estats Units, on les últimes setmanes hi ha hagut notícies positives en la lluita contra la malaltia amb la recuperació de les dues auxiliars sanitàries infectades, Teresa Romero i Nina Pham.

A l'Àfrica, en canvi, continuen les males notícies. A Mali s'ha registrat la primera mort, una nena de dos anys. Va contreure el virus a Guinea Conakry, on va anar de viatge amb uns familiars, i un cop a Mali va desenvolupar la malaltia.

Pendents de l'estat del metge nord-americà

A Guinea Conakry és on també es va infectar el metge cooperant ingressat a Nova York. L'últim comunicat mèdic diu que està estable dins la gravetat. Les autoritats novaiorqueses volen minimitzar els riscos amb el personal mèdic que torna d'aquests països i per això els posarà en quarantena.

El cas d'Ebola d'aquest metge de Nova York és el quart que hi ha als Estats Units. Els altres tres van ser a Texas, i tots estaven relacionats amb un mateix pacient, el liberià Thomas Duncan.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut