Es veu un fragment de la pel·lícula amb quatre dels protagonistes caminant per un parc.
La pel·lícula israeliana "La fiesta de despedida", guanyadora del festival.
Valladolid

Una pel.lícula israeliana s'emporta l'Espiga d'Or a la Setmana Internacional de Cine de Valladolid

80.000 espectadors, 15.000 més que l'any passat, han assistit a la 59a Setmana Internacional de Cine de Valladolid, que ja pensa en l'edició de l'any vinent, quan celebrarà el 60 aniversari

RedaccióActualitzat

La 59a Setmana Internacional de Cine de Valladolid, la Seminci, ha arribat aquest any a la xifra de 80.000 espectadors, 15.000 més que l'any passat, i ja pensa en l'edició de l'any vinent, quan celebrarà el seixanta aniversari. El país convidat s'escollirà entre Alemanya, Polònia i Corea del Sud.

La pel·lícula israeliana "La fiesta de despedida" és la guanyadora de l'Espiga d'Or al millor llargmetratge del festival. Es tracta d'una reflexió sobre l'eutanàsia protagonitzada per dos avis que viuen en un geriàtric de Jerusalem. La pel·lícula també ha obtingut "ex aequo" el premi a la millor actriu.

L'altra triomfadora del palmarès de Valladolid d'aquest any és una coproducció francoalemanya titulada "Camino de la cruz", dirigida per l'alemany Dietrich Brugueman, que s'endú l'Espiga de Plata, el premi de la crítica internacional i també el que atorga el jurat jove del festival.

El premi al millor director ha estat per a l'alemany Volker Schlöndorff, per "Diplomacia", que se centra en la nit del 24 d'agost de 1944. Els aliats entren a París i només la diplomàcia evita que la ciutat salti literalment pels aires, com volia Hitler. No l'obeeix el governador militar alemany, interpretat per Niels Arestrup, que ha rebut, a més, el premi a millor actor.

El director tarragoní José Luis Montesinos ha rebut el guardó al millor curtmetratge europeu amb la pel·lícula "El corredor".

La 59a edició del Festival Internacional de Cinema de Valladolid es clausura aquest dissabte al vespre amb la gala de lliurament dels premis.

Anar al contingut