Reihané Yabarí en una imatge del seu judici
Reihané Yabarí en una imatge del seu judici
Teheran

Mor executada a la forca la jove iraniana acusada de matar l'home que la va intentar violar

Organitzacions de defensa dels drets humans i nombroses campanyes de suport internacional han denunciat que el judici a Reihané Yabarí no va comptar amb totes les garanties

RedaccióActualitzat

Les autoritats iranianes han executat la sentència a mort de la jove de 26 anys Reihané Yabarí, condemnada per la mort d'un home que, segons ella, va intentar violar-la. Yabarí ha mort penjada aquesta matinada al penal de Rajaishahr, a prop de Teheran.

La jove tenia 19 anys quan va ser detinguda per la mort del metge Morteza Abdolalí Sarvandí. Ha passat set anys i mig a la presó i, malgrat que hi ha hagut moltes campanyes i crides internacionals perquè se suspengués la pena, la reiterada negativa de la família de la víctima a perdonar-la han fet que avui s'hagi fet efectiva la pena.

Les autoritats iranianes havien fet de mediadores sense èxit amb la família del metge mort per aconseguir el seu perdó. Però la família d'Abdolalí Sarvandí ha exigit en tot moment que es complís la sentència a mort.

Organitzacions defensores dels drets humans com Amnistia Internacional o Human Rights Watch havien demanat la cancel·lació de la sentència en considerar que el judici a Yabarí no va comptar amb les garanties processals necessàries.

Reihané Yabarí era filla d'una coneguda actriu iraniana, Shole Pakravan.

Anar al contingut