Una marea humana es manifesta pel carrer.
600.000 persones pels carrers de Roma contra la reforma laboral de Renzi.
Roma

600.000 persones es manifesten contra la reforma laboral de Renzi i adverteixen d'una possible vaga general

Entre els punts més polèmics de la reforma laboral de Renzi hi ha la modificació de l'article 18 de l'Estatut dels Treballadors, contra els acomiadaments improcedents

RedaccióActualitzat

El principal sindicat d'Itàlia, la Confederació General Italiana del Treball, ha mobilitzat a Roma 600.000 persones, un milió, segons els organitzadors, per expressar el seu rebuig a la reforma laboral que prepara el primer ministre, Matteo Renzi.

Entre els punts més polèmics de la reforma laboral de Renzi hi ha la modificació de l'article 18 de l'Estatut dels Treballadors del 20 de maig de 1970, que protegeix els professionals d'empreses amb més de 15 empleats contra els acomiadaments improcedents i avala el seu dret a obtenir una indemnització o a ser reintegrats en la seva ocupació. La manifestació ha culminat amb l'advertència d'una possible vaga general.

El rebuig dels manifestants s'ha materialitzat amb una immensa marea vermella. Una gran pancarta encapçalava la marxa amb l'eslògan: "Feina, dignitat, igualtat per canviar Itàlia".

Els sindicats han declarat que utilitzaran totes les formes necessàries de lluita perquè es respecti la dignitat laboral. La líder de la Confederació General Italiana del Treball, Susanna Camusso, ha manifestat que la crisi i el rigor continuaran mantenint el país en l'estancament. I ha afegit que el que es pot fer per solucionar aquests problemes és posar un impost sobre les grans fortunes i incrementar la justícia fiscal en general.

Sobre l'article 18, Camusso ha afegit que ningú pot pensar a acomiadar cap treballador sense causa justa.

Per Matteo Renzi la tradicional esquerra laborista és "conservadora, ferro vell del segle passat" ja que està lluny de la "flexibilitat" que pregona el primer ministre, que adopta postures més de dretes que d'esquerres.

Anar al contingut