Molta gent mirant quadres en una de les sales del museu.
Reobren el Museu Picasso de París.
París

Reobre el Museu Picasso de París després de 5 anys tancat

Després de 5 anys de reiterats retards i de lluites internes, finalment s'ha inaugurat aquest museu, que conté una de les més grans col·leccions del món de l'artista malagueny

RedaccióActualitzat

Han tornat les cues davant del Museu Picasso de París. Després de 5 anys de reiterats retards i de lluites internes, finalment s'ha inaugurat aquest museu, que conté una de les més grans col·leccions del món de l'artista malagueny.

Després de tots els entrebancs, la inauguració estava prevista per al dia 25 d'octubre ja que un dia com aquest del 1881 va néixer l'artista a Màlaga. Pablo Ruiz Picasso va morir a França el 8 d'abril de 1973.

El museu està situat en una mansió del segle XVII, al barri de Marais, i s'escampa com una xarxa ocupant, també, algunes cases contigües. A dintre s'hi recopilen 5,000 peces entre pintures, escultures i gravats de l'artista, així com els arxius personals de Picasso.

La renovació ha costat uns 52 milions d'euros i s'ha triplicat la superfície d'exposició que hi havia abans. Ara l'espai ocupa més de cinc pisos, però és molt accessible. Detall important, perquè els directors del museu esperen que acudiran a veure el nou Picasso fins a 1 milió de visitants l'any.

El que també s'ha buscat és que les obres es mostrin d'una altra manera. Més agradable i entenedora. Que la relacionada amb el que estan veient sigui directa, producte d'una gran complicitat.

El museu estarà obert al públic de forma gratuïta durant aquest primer cap de setmana i a partir de dilluns les entrades valdran 11 euros.

 

 

Anar al contingut