Bulgària

Les restes de l'antic huracà "Gonzalo" provoquen un important temporal a Bulgària

Les restes de l'antic huracà "Gonzalo" han arribat a Bulgària i han deixat vents forts, pluges abundants i neu. El pròxim destí de la borrasca serà Turquia.

Actualitzat

Una important borrasca ha creuat Bulgària amb efectes ben diversos, des del temporal marítim a la ciutat costanera de Varna, als carrers i carreteres inundades a Burgas oHaskovo, o la neu caiguda a Tarnovoo Gabrovo.  El temporal ha deixat un mort i greus problemes de trànsit.

Alguns registres significatius són els 120 mm de pluja de Burgas, els 64 de Kardzhali o els 63 de Varna, acumulats en 48 hores. Hi ha cops de vent de més de 140 km/h a Sliven. La neu ha arribat a la capital, Sofia, a cota 591 metres, amb acumulacions de 10 cm. A Lovech, la nevada ha estat de gairebé 30 cm.

Restes de l'huracà "Gonzalo"

L'episodi l'ha portat una pertorbació que té una llarga història: són les restes de l'huracà "Gonzalo", que va passar per les illes Bermudes el 19 d'octubre. El "Gonzalo" va arribar fins al Canadà i després va creuar l'Atlàntic com a depressió extra-tropical. Al llarg dels últims dies ha escombrat les illes Britàniques i el centre d'Europa, en direcció al sud-est del continent. En el seu camí ha deixat forts vents i grans pluges.

Països com Àustria, Hongria, Eslovènia o Croàcia han rebut pluges de diversa magnitud aquesta setmana. Destaquem el cas de Ljubljana, amb un registre de 137 mm en menys de 6 hores. Després va ser el torn per Romania, Sèrbia, Kosovo, Montenegro i Grècia. Després de Bulgària, la pertorbació es focalitzarà sobre Turquia.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut