Concentració de veïns de Pontons davant de l'Ajuntament.
Concentració de veïns de Pontons davant de l'Ajuntament.
Pontons

Veïns de Pontons demanen a l'alcalde que posi urnes el 9-N

Uns 150 veïns s'han manifestat aquest diumenge davant de l'Ajuntament demanant poder votar al municipi el 9-N

RedaccióActualitzat

Mobilització ciutadana aquest diumenge al migdia a Pontons, un dels pocs municipis catalans on la consulta alternativa del 9-N no es podrà fer.

Uns 150 veïns s'han manifestat aquest diumenge davant de l'Ajuntament demanant poder votar al poble.

Aquesta població de l'Alt Penedès, de 504 habitants, és una de les cinc on els equips municipals no han ofert cap lloc per votar.

L'alcalde de Pontons, Lluís Caldentey, del PP, no vol cedir cap local perquè creu que la consulta del nou 9-N "és un procés participatiu que no és seriós i no té rigor". Caldentey ha explicat que va rebre la carta sol·licitant el local, però que no ha contestat i no té la intenció de fer-ho. Assegura que estarà a favor de la participació quan hi hagi una consulta de veritat.

Els veïns demanen a l'alcalde que habiliti algun espai per votar el 9 de novembre. Una portaveu ha llegit un manifest en què han reclamat el seu dret a votar i han negat que, com va dir l'alcalde, Pontons sigui un poble fred amb el procés.

A tot Catalunya hi ha quatre poblacions més on no es podrà votar: tres de la Vall d'Aran, Bausén, Arres i Canejan, i Horta de Sant Joan, a la Terra Alta.

Anar al contingut