Valls

Cinc gammes extra en una diada de Santa Úrsula de màxims

La Joves i la Vella han carregat el 4 de 9 net en una diada espectacular

Actualitzat

La diada de Santa Úrsula és una de les més esperades de la temporada, i aquest any havia generat una gran expectació per l'anunci que havien fet les dues colles vallenques de portar castells de màxima dificultat. La Vella arribava a la plaça del Blat després d'assolir la millor actuació de la seva història al concurs de castells, mentre que la Joves es presentava amb ganes de reivindicar-se després del mal resultat al concurs.

La Vella ha obert plaça i, tal i com van fer a Tarragona, han sortit de quatre de nou amb folre i l'agulla, que han descarregat sense dificultats. La Joves també ha començat la diada amb el mateix castell amb què van començar al concurs, un 5 de 9 amb folre que, com a Tarragona, han descarregat sense gaires dificultats.

A segona ronda la colla Vella ha abordat un dels gran reptes del dia, el 3 de 10 amb folre i manilles. Ho han intentat en dues ocasions, però avui no se n'han sortit, i en les dues ocasions el castell s'ha trencat, amb els dosos col·locats en el primer intent i amb l'entrada de dosos en el segon. Després de les dues caigudes de la Vella ha estat el torn de la Joves, que ha apostat pel 4 de 9 net. El castell ha pujat bé, però després de l'aleta ha perdut mides i s'ha trencat.

Tot i les dues caigudes amb el 3 de 10, els de la Vella no s'han arronsat, i en tercera ronda han optat, també, pel 4 de 9 net. N'han desmuntat el peu en dues ocasions i a la tercera l'han vist bé per tirar-lo a munt. Han sonat gralles, i tot i que semblava que es podria arribar a descarregar, el castell s'ha trencat després de coronar-lo i ha quedat en carregat. La Joves, amb dos castells de gamma extra a la butxaca, encara en volien més i han anunciat la torre de vuit sense folre, un altre castell de màxima dificultat, que ja van aconseguir carregar fa quinze dies al Vendrell. En aquesta ocasió, però, el castell ha quedat en intent. En la ronda de repetició, la Joves ha volgut assegurar el tercer castell i han descarregat el 3 de 9 amb folre.

En la ronda de pilars la Vella ha tancat la diada de la millor manera possible. Ho ha fet descarregant un imponent pilar de 8 amb folre i manilles. Així, malgrat les caigudes del 3 de 10, han sortit de plaça amb dos gamma extra descarregats i un de carregat. La Joves ha renunciat al pilar de 8 i ha acabat la diada amb dos gamma extra al sarró, un de carregat i un altre de descarregat.

La diada de Santa Úrsula ha coincidit amb una altre gran cita del calendari casteller. A la Diada de Sant Narcís a Girona, els Minyons de Terrassa han descarregat un històric 3 de 10 amb folre i manilles.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut