Madrid

El Consell d'Estat estudiarà aquest dijous el dictamen per impugnar el nou 9-N

La Comissió Permanent del Consell estudiarà aquest dijous el dictamen que li ha demanat el govern espanyol per impugnar davant el Constitucional la consulta alternativa del 9 de novembre

RedaccióActualitzat

La Comissió Permanent del Consell d'Estat estudiarà aquest dijous el dictamen que li ha demanat el govern espanyol per impugnar davant el Constitucional la consulta alternativa del 9 de novembre. Fonts d'aquesta institució, màxim òrgan consultiu del govern espanyol, han informat que l'executiu de Mariano Rajoy va registrar a última hora d'aquest dilluns la petició de dictamen, que té caràcter d'urgència amb la finalitat que la impugnació es pugui aprovar al Consell de Ministres de divendres.

El govern espanyol es planteja impugnar davant del Constitucional les actuacions de la Generalitat "relatives a la convocatòria dels catalans, catalanes, i persones residents a Catalunya perquè manifestin la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya el dia 9 de novembre mitjançant un anomenat procés de participació ciutadana". Per fer-ho, ha de comptar amb el dictamen del Consell d'Estat, com ja va passar en la primera impugnació per la consulta. L'opinió del Consell d'Estat, tot i ser un pas preceptiu, no és vinculant.

Amb la seva petició al Consell d'Estat, signada pel president espanyol Mariano Rajoy, l'executiu ha iniciat el tràmit per impugnar tot el procés del 9 de novembre a Catalunya. L'encarregada d'estudiar la petició és la secció Primera, que dirigeix Landelino Lavilla, que elevarà el dictamen a la Comissió Permanent per a la seva aprovació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut