Madrid

Rajoy sobre els casos de corrupció al PP: "Demano disculpes als espanyols"

El president espanyol assegura compartir la "indignació" dels ciutadans i entendre que "estiguin tips" davant els casos de corrupció

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha demanat "disculpes a tots els espanyols" en nom del seu partit per haver nomenat persones que no han estat "dignes" dels càrrecs. Rajoy es referia així a l'últim escàndol de corrupció, que va esclatar aquest dilluns i que va esquitxar diverses alcaldies controlades pel PP, un assumpte que, segons ha dit, respon a la "cobdícia personal".

En una compareixença al Senat, Rajoy ha assegurat compartir la "indignació" dels ciutadans i entendre que "estiguin tips" davant la successió dels fets relacionats amb la corrupció. Tot i això, el president espanyol ha demanat confiança en les institucions perquè "funcionen" i ha remarcat el seu compromís "amb la neteja de la vida pública".

El líder de l'executiu ha anunciat que han estat negociant amb l'oposició dos projectes legislatius per lluitar contra la corrupció: l'estatut de l'alt càrrec i la llei del control de l'activitat econòmica i financera dels partits. "No demorarem ni un minut més" l'aprovació d'aquest paquet de reformes. "Si és amb l'acord de l'oposició millor, i, si no, tirarem endavant aquestes mesures amb els vots del PP".

El discurs de Rajoy ha anat acompanyat de crits de "dimissió" des de la zona de l'oposició.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut