Veïns d'Horta de Sant Joan demanen davant la seu de la delegació del govern a les Terres de l'Ebre poder votar al poble. (Foto: ACN)
Veïns d'Horta de Sant Joan demanen davant la seu de la delegació del govern a les Terres de l'Ebre poder votar al poble. (Foto: ACN)
Horta de Sant Joan

El govern no accepta el punt de votació d'Horta de Sant Joan per al 9-N i els seus veïns hauran d'anar a votar a Gandesa

Els veïns hauran d'anar a votar a Gandesa. El govern i l'alcalde s'acusen mútuament que el municipi no tingui local per fer-ho.

RedaccióActualitzat

Els veïns d'Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, finalment no podran votar al seu municipi el 9-N i ho hauran de fer a l'Institut de Gandesa. La Generalitat no acceptat el punt de votació que s'havia acordat a última hora perquè vol garantir la pulcritud del procés i no ha trobat l'escletxa al sistema informàtic que permetria fer-ho amb les garanties necessàries.

El delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, responsabilitza l'alcalde, del PP, de no haver entregat els documents dins el termini fixat. "Malgrat que ens dol, i jo com a veí encara em dol més que no puguem participar en el municipi, malauradament quan una persona entrarà al sistema, el destinarà a Gandesa", ha assegurat.

Poques hores abans, l'alcalde d'Horta de Sant Joan assegurava que va oferir locals per votar el 9-N i acusava el Departament de Governació de no fer-li cas. En declaracions a "Catalunya al dia Tarragona", de Catalunya Ràdio, José Antolí ha afirmat que va presentar el local que podia fer de punt de votació dins el termini demanat i que és la Generalitat qui no ha complert el que van pactar.

Pallarès, però, ha explicat que s'ha trigat uns quants dies per arribar a un acord entre l'ANC i l'alcalde del PP però que Antolí no ha fet els tràmits administratius. "Més de nou-cents alcaldes han firmat un document (de cessió d'un espai requerit per la Generalita) que a hores d'ara l'Ajuntament d'Horta no ha firmat", ha lamentat.

Els veïns d'Horta, disposats a organitzar una consulta alternativa

En qualsevol cas, hi ha disposició de posar autocars per traslladar els veïns d'Horta a Gandesa, però els veïns volen votar a Horta i estan a disposats a organitzar una consulta alternativa.

Tot plegat l'endemà de la reunió que el responsable del Procés Participatiu, Joan Cañada, va mantenir a Tortosa amb Xavier Pallarès i amb membres de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) d'Horta. Després de més d'una hora i mitja de reunió, van decidir aprofitar al màxim els terminis abans de donar per segur que no es podria votar en el procés participatiu del 9-N al municipi. En un to no gens optimista, però, Cañada ja advertir: "A hores d'ara, totes les portes estan tancades."

Horta és un dels cinc municipis on els ciutadans no podran votar. Els altres quatre són Pontons, a l'Alt Penedès, i tres de la Vall d'Aran: Arres, Bausen i Canejan.

Anar al contingut