Barcelona

Obre la 18a edició del Barcelona Meeting Point amb més participants que l'any passat

Es preveu que l'edició d'enguany sigui la millor dels últims anys

RedaccióActualitzat

Ja està en marxa la divuitena edició de la fira immobiliària Barcelona Meeting Point, marcada com a especialment important perquè és la primera edició de la fira que es fa en un ambient de recuperació del sector després de sis llargs anys de crisi. Enric Lacalle, president del saló, afirma que "tot el que no es trobi en oferta immobiliària en el Barcelona Meeting Point no existeix". 265 empreses -15 més que en l'edició passada- provinents de 23 països prendran part en el saló.

El mateix Lacalle ha advertit als compradors de pisos que "no sé quan durarà però encara es poden comprar habitatges a bon preu". En la línia de la recuperació s'observa que la venda d'habitatges a l'Estat ha crescut un 12,5% el segon trimestre d'aquest any, segons les dades aportades pel president del saló. En aquesta edició hi haurà una afluència massiva de fons d'inversió internacionals amb ganes de comprar, segons ha declarat. Les dades ho reflecteixen: enguany hi ha 21 fons internacionals inscrits, 8 més que l'any passat. A més a més, l'adquisició d'habitatges a l'estat espanyol per part d'estrangers va augmentar un 36,6% el 2013.

Amb totes aquestes dades i la previsió que la inversió immobiliària a Barcelona superi els 1.600 milions d'euros aquest 2014, un 30% més que l'any passat, fa preveure que el saló d'aquest any registri els millors resultats dels últims anys i prepari per l'edició de l'any vinent una ampliació d'espai.

Aquesta edició presenta algunes novetats, com la iniciativa "Shop in Barcelona. Real Estate": Enric Lacalle ho ha presentat com a un nou clúster que posarà en contacte empreses immobiliàries espanyoles amb prop d'un centenar de compradors i agents de la propietat dels mercats europeus més tradicionals. D'altra banda també s'estrena el "Barcelona Funds Meeting", on es reuniran fons d'inversió internacional amb experts espanyols i portuguesos.

Es preveu que Rússia segueixi sent tan activa com en edicions anteriors: fins ara, ocupava el tercer lloc en el rànquing dels països compradors més actius dins el mercat immobiliari espanyol, encapçalat pel Regne Unit, amb el 15,1% de les compres, i França, amb el 9,8%.

La fira se celebrarà fins al dia 2 de novembre al Palau 8 de Fira de Barcelona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut