Barcelona

Uns individus fan la salutació feixista i criden "Visca Espanya!" al Parlament

Els assistents del públic expulsats, convidats pel PP, aplaudien els diputats del PP i de C's

RedaccióActualitzat

La sessió de control al govern ha registrat uns incidents a la tribuna de convidats que han obligat la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, a expulsar un grup de persones que ocupaven l'espai reservat al públic i que s'han identificat com a membres del Moviment 12 d'Octubre i del partit d'ultradreta VOX.

Ha estat després de la intervenció de la diputada del PP María José García Cuevas, que denunciava la utilització de funcionaris i presos per a la consulta del 9-N, quan han arrencat amb aplaudiments i crits contra la votació del dia 9. Aleshores, Núria de Gispert, que ja els havia cridat l'atenció anteriorment, durant la intervenció d'un diputat de C's, els ha demanat que abandonessin la cambra.

Mentre les sis persones desallotjades abandonaven l'hemicicle han continuat protestant enèrgicament, una d'elles fent la salutació feixista i cridant "Visca Espanya!". L'individu que ha fet el gest feixista és Miguel Bosch, membre del Moviment 12 d'Octubre, que ha lamentat que no hagi pogut exhibir una pancarta sobre el model educatiu. Bosch, que ha assegurat que havia anat al ple com a ciutadà sense voler revelar quin grup l'havia convidat, ha carregat contra el procés i el 9-N, i, en declaracions als periodistes, ha qüestionat el model d'immersió lingüística i la "falta de llibertats" a Catalunya.

Durant la seva intervenció, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat que si algun grup parlamentari els ha convidat es disculpés per la salutació feixista que han fet, un acte il·legal --ha dit-- en qualsevol país democràtic.

El PP ha confirmat que els havia convidat. La seva presidenta, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat desconèixer què havia passat. "Cadascú és responsable del que fa. El que em sembla molt hipòcrita és que quan es produeixen atacs feixistes amb escarnis a seus del Partit Popular no es parli, es calli i no es condemni".

La reacció de Junqueras no ha estat l'única davant de l'incident. Des de Twitter, altres diputats catalans també l'han rebutjat:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut