Barcelona

Mas suggereix a Iceta que doni suport al 9-N si vol parlar dels pressupostos

"Apunti's ara al procés de participació ciutadana. Si hi són, serà més fàcil parlar de tota la resta", ha exposat Mas

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha deixat entreveure al líder del PSC, Miquel Iceta, que si el grup dels socialistes se sumés al 9-N podrien parlar de negociar els pressupostos per a l'any vinent.

"Apunti's ara al procés de participació ciutadana. Si hi són, serà més fàcil parlar de tota la resta", li ha respost Mas, després que Iceta insistís durant la seva intervenció en la conveniència d'esgotar la present legislatura i no avançar eleccions. El líder del PSC li havia advertit prèviament que "ni una pròrroga pressupostària ni l'anticipació d'eleccions serien bones notícies per als catalans".

El president Mas, que ha reconegut que el pacte d'estabilitat amb Esquerra està esquerdat i que hi ha incerteses, ha assegurat que aviat portarà els comptes al Parlament.

Mas considera de "covards" usar el TC per aturar el 9-N

Durant la sessió de control al govern al Parlament, Artur Mas també ha considerat que és de "covards utilitzar el Tribunal Constitucional per a un treball que hauria de ser estrictament polític", en al·lusió a la intenció del govern espanyol d'impugnar el procés participatiu del 9-N. I davant les preguntes dels grups de l'oposició, Mas ha demanat "una mica de seny" perquè l'Estat deixi fer el 9-N, que és, ha incidit, un "procés participatiu".

En aquest sentit, el president Mas ha ironitzat sobre la voluntat del govern espanyol de "recórrer intencions" sobre el procés participatiu. Mas ho ha dit en resposta a la líder dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho. "Vostès volen recórrer intencions. Visca, visca, visca la democràcia espanyola".

Tant Ciutadans com el PP han tornat a centrar les seves intervencions a demanar al president de la Generalitat que aturi el procés participatiu. Alícia Sánchez-Camacho ha donat per fet que el govern de Madrid l'impugnarà tot i assegurar que tot plegat només es tracta d'una ficció. Albert Rivera ha criticat el govern perquè -ha dit- es veurà obligat a prorrogar novament els pressupostos.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut