L'exconseller Joaquim Nadal, en una imatge d'arxiu.
L'exconseller Joaquim Nadal, en una imatge d'arxiu.
Girona

Joaquim Nadal i l'exgerent de l'Incasòl Emili Mas, imputats per presumpta estafa per la requalificació d'uns terrenys a l'Empordà

Se'ls acusa d'amagar a un empresari que uns terrenys que li van oferir com a permuta eren inundables

RedaccióActualitzat

Una jutge ha citat a declarar com a imputats l'exconseller de Política Territorial durant el tripartit Joaquim Nadal i l'exgerent de l'Institut Català del Sòl (Incasòl) Emili Mas per una suposada estafa. Se'ls acusa per una requalificació d'uns terrenys al Baix Empordà.

En concret, la jutge ha citat Joaquim Nadal i Emili Mas el proper 21 de novembre arran de la querella d'un empresari que creu que va ser estafat perquè la Generalitat li va oferir el 2006 com a permuta uns terrenys inundables perquè renunciés a construir un polígon en el paratge natural de Solius de Santa Cristina d'Aro. L'executiu va considerar que s'havia de salvaguardar a nivell ecològic.

S'investiga també un canvi de planejament urbanístic de la zona on estava previst construir-hi un abocador, una decisió que podria haver estat per beneficiar un particular que tenia una finca rústica al costat.

De fet, la Fiscalia Anticorrupció sospita que el detonant que va portar les administracions a impulsar aquesta permuta va ser la compra per part de la família de l'empresari José Manuel Lara d'una finca pròxima a la zona del Molí de Reixac, el mes de març de 2006.

Nadal ja va declarar el desembre de l'any passat per aquesta querella. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", l'exconseller Nadal ja va defensava la seva gestió al capdavant de la conselleria, que va comprar per 7,5 milions d'euros el 50% dels terrenys a la vall de Solius.

Em qualsevol cas, el Partit dels Socialistes de Catalunya confia en la justícia i demana celeritat en el procés judicial. Joaquim Nadal és, ara, militant de base del PSC. 

Anar al contingut