Futbol

Joan Laporta diu que s'ha fet justícia i no descarta presentar-se a les pròximes eleccions a la presidència del Barça

L'expresident del Barça Joan Laporta ha mostrat la seva satisfacció, en nom seu i dels seus directius, per la sentència de l'acció de responsabilitat, que els ha absolt de mala gestió al club. "S'ha fet justícia i ha quedat clar que vam gestionar bé el Barça". Per Laporta, "potser van intentar inventar que el club estava arruïnat per poder prendre decisions contràries a l'essència del club, com ara posar Qatar a la samarreta". Finalment, l'antic mandatari del Barça ha admès que no descarta tornar-se a presentar a les pròximes eleccions a la presidència de l'entitat

Actualitzat

L'expresident del Barça Joan Laporta ha mostrat la seva satisfacció, en nom seu i dels seus directius, per la sentència de l'acció de responsabilitat, que els ha absolt de mala gestió al club. "S'ha fet justícia i ha quedat clar que vam gestionar bé el Barça". Per Laporta, "potser van intentar inventar que el club estava arruïnat per poder prendre decisions contràries a l'essència del Barça, com ara posar Qatar a la samarreta", ha indicat.  

"Compareixo per expressar l'alegria per part dels meus companys de junta i meva per la sentència. Ha fet justícia i ha quedat acreditat que el Barça que vam deixar nosaltres no estava arruïnat. És una bona notícia per al Barça". Així ha començat el seu parlament Joan Laporta, que ha intentat explicar-se què va moure la directiva entrant a fomentar una acció contra els seus predecessors.

Els motius de l'acció

"Socialment era incontestable que havíem gestionat bé el club i esportivament també. Aquesta junta directiva va pensar que havien de posar una ombra de dubte sobre nosaltres. Ho van fer carregant-nos totes les pèrdues del passat i instrumentalitzant la junta de compromissaris contra nosaltres. Les raons? Hi he pensat molt però penso que potser és que el fet d'haver creat aquesta falsedat que el club estava arruïnat els va permetre prendre decisions en contra de l'essència del Barça, com per exemple posar Qatar a la samarreta".  

Laporta s'ha mostrat agraït a totes les persones que han intervingut perquè aquest cas pogués resoldre's favorablement als interessos dels demandats, i ha recordat que darrere aquesta demanda "hi ha hagut persones que han patit molt".

Demana que no hi hagi recurs

L'expresident del club blaugrana ha demanat que la directiva actual doni per tancat l'afer i no recorri la sentència. Això sí, no s'ha fet gaires il·lusions quan ha dit: "No n'espero res després del que ens han fet. És una decisió seva i espero que prenguin la millor per al Barça. Això sí, si volen continuar endavant, estaria bé que s'ho paguessin de la seva butxaca i no amb els diners del club. Crec que continuar endavant seria propi de persones que estan instal·lades en el ressentiment". Per Laporta, el fet que Sandro Rosell hagi deixat el club i ara el club el presideixi Josep Maria Bartomeu "no canvia res, perquè els conec i són l'altra cara de la mateixa moneda".  

No descarta presentar-se

L'expresident no ha volgut aclarir si té intenció de tornar a concórrer a unes eventuals eleccions a la presidència del Barça, però ha comentat que no ho descarta: "Principalment perquè penso que s'estan fent coses mal fetes". "Això no vol dir que jo ja estigui muntant una candidatura i buscant gent. No dedicaré temps a això, falta massa. A no ser que es precipitessin els fets. Jo tinc l'avantatge que ja hi he estat i sé com s'ha de gestionar el club i conec la gent que ja havia fet bona feina des de la directiva". Cal recordar que les pròximes eleccions a la presidència del Barça estan previstes per l'estiu del 2016.    

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut