Camí cap als migdies càlids

A poc a poc hem arribat a la recta final d'octubre i el temps dóna pocs símptomes del fred més habitual de Tots Sants. Fa dos anys les mínimes queien fins als -6 ºC a les valls del Pirineu i -10 ºC a alta muntanya, i les màximes a tot estirar tocaven els 20 ºC. Un ambient ben contrastat amb l'actual.

Néstor GómezActualitzat

L'anticicló s'aproxima a Catalunya amb un nou centre d'acció sobre els Alps. Les altes pressions, superiors als 1.020 hPa, envairan tots els països mediterranis. Les grans i petites pertorbacions continuaran transitant pel nord continental.

 Sol i núvols. La jornada serà assolellada, amb molt més sol a l'interior i més núvols a la costa, sobretot al matí. De bon matí les boirines i les boires s'estendran per la vall de l'Ebre, prelitoral i Empordà. Amb el pas de les hores, els núvols del litoral es trencaran i el sol guanyarà terreny per tot el país.

Ascens tèrmic. Mínimes i màximes pujaran una mica. Les matinals seran poc fredes i només a les fondalades del Pirineu els valors baixaran per sota dels 10 ºC. A la resta del país el matí serà fresc, entre els 10 i 15 ºC. Pel que fa a les màximes, les temperatures faran un pas més cap amunt. Se superaran amb facilitat els 25 ºC a l'interior de les Terres de l'Ebre i punts del prelitoral.

I els pròxims dies...

Tot indica que l'ambient càlid dels propers dies tindrà data de caducitat curta, sense retorn a la calor. Després d'un cap de setmana ben agradable, la setmana que ve arribarà la tardor de veritat, amb pluges i descens de les temperatures.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut