L'actor, director i guionista Orson Welles.
L'actor, director i guionista Orson Welles.
Estats Units

La inacabada pel·lícula d'Orson Welles "The other side of the wind" veurà la llum el maig que ve

La productora americana Royal Road Entertainment s'han endut els drets per produir "The other side of the wind", que mostra la història d'un vell realitzador que torna a Hollywood després de diversos anys d'exili a Europa

RedaccióActualitzat

La productora americana Royal Road Entertainment ha anunciat aquest dimarts que ha arribat a un acord amb els propietaris dels drets del film "The other side of the wind", de l'actor, director i guionista americà Orson Welles. Es tracta d'una de les produccions més controvertides del director de "Ciutadà Kane" i, segons diversos mitjans nord-americans, es podrà veure, finalment, el 6 de maig del 2015, coincidint amb el centenari del naixement de Welles.

"The other side of the wind", protagonitzada per John Huston als anys 70, és la història d'un vell realitzador que torna a Hollywood després de diversos anys d'exili a Europa. El film ridiculitza coetanis de Welles, com el cineasta italià Michelangelo Antonioni.  

Orson Welles va treballar en la pel·lícula durant els últims 15 anys de la seva vida, fins que va morir. La va deixar inacabada; tècnicament estava rodada, però li faltava el muntatge. Aquest fet va comportar una llarguíssima disputa pels drets de la pel·lícula, que, finalment ha obtingut Royal Road Entertainment. La productora durà a terme el muntatge amb l'ajuda de dos dels col·laboradors més estrets de Welles, el cineasta Peter Bogdanovich i el productor executiu Frank Marshall.

"Tenim les notes de Welles, tenim escenes que no estan del tot acabades i hem d'afegir música, però ho aconseguirem. Gràcies a la tecnologia de la qual disposem avui en dia, no trigarem gaire", va aclarir Marshall.

Anar al contingut