Xavier Trias, Marta Pascal i Josep Rull han mostrat els cartells de CDC per al 9-N.
Xavier Trias, Marta Pascal i Josep Rull han mostrat els cartells de CDC per al 9-N. (Foto: ACN)
Barcelona

CDC i ERC enceten la campanya pel "sí-sí" el 9-N

Rull emplaça Rajoy a decidir entre "la congregació de la democràcia espanyola o la vergonya democràtica", mentre Junqueras fa una crida a mantenir el 9-N passi el que passi

RedaccióActualitzat

Convergència i Esquerra ha començat la campanya pel 9-N, que formalment es diu "període de deliberació participativa". CDC ho ha escenificat a Barcelona, on s'ha fet un acte amb militants i simpatitzants al Pla de Palau, al costat del monument al general Moragas. S'hi han destapat dos cartells, amb els lemes "Tothom a votar" i "Vota sí-sí".

El secretari general de Convergència Democràtica, Josep Rull, ha afirmat, en referència al govern espanyol: "No ens humiliaran ni ens prendran les urnes." També s'ha dirigit al president Mariano Rajoy perquè deixi votar els catalans en el nou procés participatiu del 9-N i l'ha emplaçat a dedicir entre "la congregació de la democràcia espanyola o  la vergonya democràtica". L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, per la seva banda, denunciava joc brut del govern espanyol per desprestigiar el 9-N.

El líder d'ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, també ha obert campanya pel sí-sí el 9 de novembre. Ha participat en una enganxada de cartells al seu poble, acompanyat de militants i simpatitzants del Baix Llobregat. Junqueras ha refermat el compromís d'Esquerra amb la jornada participativa i ha insistit que, davant de qualsevol impugnació més, l'únic que queda és continuar endavant i, per tant, mantenir el 9-N passi el que passi. El lema d'Esquerra és "Vull ser lliure, vull un nou país". 

 

Anar al contingut