Madrid

Oxfam Intermón denuncia que les persones més riques d'Espanya tenen tants diners com els 14 milions més pobres

Un informe d'Oxfam Intermón denuncia que els 20 més rics d'Espanya tenen tants diners com els 14 milions més pobres

RedaccióActualitzat

Les vint persones més riques d'Espanya tenen tants diners com el 30% més pobre de la població, uns 14 milions d'espanyols. Així ho assegura l'ONG Oxfam Intermón al seu últim informe anual sobre desigualtats al món, on denuncia que l'últim any les vint fortunes més grans han augmentat la seva riquesa en 115.400 milions de dòlars. Així, l'1% dels més rics de l'Estat tenen tants fons com el 70% dels ciutadans, i només 3 fortunes acumulen una riquesa que duplica la del 20% de la població més pobra.

El director general d'Oxfam Intermón, José María Vera, ha assegurat: "Espanya ha de deixar de ser el segon país més desigual de la UE" i, en aquest sentit, afirma que no n'hi ha prou que l'economia repunti. En aquest sentit, reclama "polítiques més redistributives que apostin per reduir la desigualtat".

La diferència entre rics i pobres s'ha incrementat a tot el planeta de manera alarmant. Des que va començar la crisi s'ha duplicat al món el nombre de persones que acumulen més de 1.000 milions de dòlars. És més, l'ONG denuncia que 85 persones tenen la mateixa riquesa que la meitat de la població mundial.

Oxfam Intermón denuncia també que el creixement de la pobresa podria fer recular més de deu anys la lluita contra les desigualtats. Ho atribueixen al que anomenen la" dictadura del mercat" i al fet que les lleis es fan a mida dels interessos dels més poderosos. Oxfam Intermón reclama mesures per redistribuir els diners d'una manera més equitativa.

L'informe porta per títol: "Iguals: acabem amb la desigualtat extrema. És hora de canviar les regles", i ha analitzat la situació a més de cinquanta països, entre ells Espanya.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut