Han estat tres dies de cues per anar al cinema.
Han estat tres dies de cues per anar al cinema.
Madrid

Prop de 400.000 persones han anat al cine a Catalunya per 2,90 euros els últims tres dies

Prop de 400.000 persones a Catalunya i més de 2 milions al conjunt de l'Estat han anat al cine a Catalunya per menys de tres euros entre dilluns i dimecres

RedaccióActualitzat

La nova edició de la Festa del Cinema, amb entrades a 2,90 euros, ha estat un gran èxit. De dilluns a dimecres, 379.350 persones a Catalunya i més de 2,2 milions a tot Espanya han aprofitat l'oferta. La xifra de Catalunya suposa l'increment d'un 20% del nombre d'espectadors respecte a l'edició anterior, que es va fer a finals de març. A l'Estat espanyol, l'augment és del 15%. 

Aquests últims tres dies hi ha hagut llargues cues per poder entrar al cinema. El preu de 2 euros 90 ha animat la gent a anar a veure les pel·lícules que hi ha a la cartellera. Segons un dels espectadors, "tot està molt car i, a més a més, jo estic a l'atur i aprofitem coses d'aquestes". Una altra persona que espera a la cua explica que "normalment, si podem, venim un cop a la setmana, però avui hem tingut en compte l'oferta i hem vingut dos cops".

La baixada de preu també convenç molts joves que, habitualment, opten per veure les pel·lícules a casa abans que en una gran pantalla. "No és culpa de les descàrregues il·legals, perquè després abaixen els preus i la gent s'infla a venir", afirma un d'aquests joves que treu entrada.

Des del sector asseguren que no es poden mantenir aquests preus durant tot l'any perquè, de cada entrada de cinema, l'exhibidor se'n queda un 33% i, a més a més, ha de pagar les despeses que comporta obrir una sala. El nombre de cinemes que s'adhereixen a aquesta promoció cada vegada és més gran. En aquesta Festa del Cinema hi han participat més de 3.000 sales a tot Espanya i 650 a Catalunya.

 

Anar al contingut