Els representants dels 51 països que han firmat l'acord contra l'evasió fiscal es fan la fotografia.
Mig centenar de països han acordat l'intercanvi automàtic d'informació fiscal a partir del 2017.
Berlín

Una cinquantena de països, encapçalats per les principals economies d'Europa, acorden l'intercanvi automàtic d'informació fiscal

Mig centenar de països, encapçalats per les cinc principals economies d'Europa, acorden l'intercanvi automàtic d'informació fiscal a partir del 2017

RedaccióActualitzat

Mig centenar de països, encapçalats per les cinc principals economies d'Europa, han acordat l'intercanvi automàtic d'informació fiscal a partir del 2017. El compromís a què han arribat 51 països, entre els quals hi ha Espanya, s'ha tancat a Berlín durant el Fòrum sobre Transparència, amb l'objectiu de posar fi al secret bancari.

El problema és que entre els firmants no hi són ni Suïssa, que defensa la discreció sobre les fortunes, ni els Estats Units. Tot i això, els firmants de l'acord creuen que és un gran avenç contra el frau fiscal.

Gràcies a aquest acord multilateral, l'Agència Tributària espanyola rebrà, de manera periòdica i automatitzada -sense que calgui demanar res-, informació de comptes bancaris situats a l'estranger. Hisenda ha qualificat l'acord d'històric.

Anar al contingut