Una seguidora de Nidaa Tounes, el partit laic que ha guanyat els comicis a Tunísia. (Foto: Reuters)
Una seguidora de Nidaa Tounes, el partit laic que ha guanyat els comicis a Tunísia. (Foto: Reuters)
Tunis

Es confirma el triomf del partit laic Nidaa Tounes a Tunísia

Els laics obtenen 85 escons davant dels 69 dels islamistes d'Ennahda als resultats oficials de les eleccions legislatives

RedaccióActualitzat

Tunísia s'ha decantat per un partit laic. Els resultats oficials provisionals publicats aquesta nit de les eleccions legislatives del país nord-africà confirmen el triomf de Nidaa Tounes. Aquesta formació s'emporta 85 dels 217 escons de la cambra, davant dels 69 que obtenen els islamistes d'Ennahda.

Nidaa Tounes és una formació heterogènia nascuda el 2012 que reagrupa tant personalitats d'esquerres com de centredreta, opositors i també alguns cacics de l'antic règim. El partit l'encapçala Beji Caid Essebsi, un expresident del Parlament de l'etapa del règim de Ben Ali. La seva campanya contra els islamistes ha estat virulenta. Ennhada, que va guanyar les primeres eleccions de la història del país després de la revolta, va reconèixer la seva derrota la mateix nit electoral, diumenge passat.

Amb aquests comicis i els presidencials previstos per al 23 de novembre, Tunísia busca consolidar el procés democràtic engegat amb la revolta que va derrocar el règim de Ben Ali.

 

Anar al contingut