Barcelona

David Fernàndez sobre Podem: "Primer, lliures i autònoms. Després ja parlarem"

El portaveu de la CUP al Parlament és partidari d'un divorci acordat amb l'estat espanyol, però diu que, si no fos possible, Catalunya hauria de buscar finançament a l'estranger

RedaccióActualitzat

El portaveu de la CUP al Parlament, David Fernàndez, confia que el 9-N hi haurà més de dos milions de persones votant en el procés participatiu. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Fernàndez ha començat afirmant que "el 'sí-sí' ens donarà opcions d'autogovernar-nos".

Per Fernàndez, la independència de Catalunya és prioritària i per això ha relegat a un segon pla una possible entesa amb Podem: "Primer, lliures i autònoms. Després ja parlarem", ha indicat, considerant que hi veu difícil cap pacte mentre el posicionament de Podem passi per una reforma de la Constitució. "Han de recuperar i dignificar l'autodeterminació. Ara hi passen de puntetes."

El diputat s'ha referit a diverses qüestions al voltant d'aquest escenari, com ara les fonts de finançament que tindria una Catalunya independent en un primer terme. Sobre aquest punt, ha exposat que ells són partidaris de la via canadenca i un "divorci pactat", però que Catalunya hauria de buscar finançament a l'estranger, si una hipotètica independència no es pogués acordar amb l'estat espanyol.

Pel que fa a la creació d'un exèrcit, Fernàndez s'hi ha mostrat contrari, com també a la pertinença a l'OTAN, tot recordant que el 1986 Catalunya hi va votar "no".

Fernàndez també s'ha referit a la insòlita imatge que es va donar ahir al Parlament i, després de disculpar-se ("M'haig de mesurar"), ha declarat que "espero que la mesa del Parlament desterri aquesta persona. Era una salutació romana."

Anar al contingut