Furgons de la Guàrdia Civil traslladen detinguts en l'"operació Púnica" a l'Audiència Nacional (Foto: EFE)
Furgons de la Guàrdia Civil traslladen detinguts en l'"operació Púnica" a l'Audiència Nacional (Foto: EFE)
Madrid

Presó per al president de la Diputació de Lleó i dos empresaris de l'"operació Púnica"

Per a Francisco Granados podria demanar també presó incondicional, o bé presó provisional amb una important fiança

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha decretat presó incondicional sense fiança per al president de la Diputació de Lleó, Marcos Martínez, i també pel considerat "aconseguidor" de contractes públics de la trama de l'"operació Púnica", Alejandro de Pedro Llorca, segons han informat fonts jurídiques.

Velasco també ha decretat presó eludible sota fiança de 300.000 euros per a José Luis Huerta, empresari vinculat a David Marjaliza, soci de l'exdirigent del PP Francisco Granados en la trama de corrupció desmantellada en l'"operació Púnica".

La Fiscalia havia demanat presó incondicional per a Huerta, així com per a dos detinguts més.

Huerta, administrador de l'empresa Waiter Music, ha estat el primer a ser interrogat aquest dijous al matí per Velasco, després que ahir es va posposar la seva compareixença i la de quatre empresaris més que han passat la nit a la presó madrilenya de Soto del Real com a detinguts judicials.

Anticorrupció també preveu demanar aquest dijous presó incondicional per a Granados i els suposats cervells de la trama, tot i que no descarta demanar finalment presó provisional amb una important fiança.

En la jornada prèvia, el jutge ja va dictar presó amb fiança per a quatre dels detinguts, entre ells els alcaldes de Parla i Torrejón de Velasco, que han quedat en llibertat després de pagar 60.000 euros.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut