Barcelona

Herrera: "Participaré en el procés participatiu"

El dirigent d'ICV evita pronunciar la paraula "votaré" en una entrevista a RAC1, però afirma que tant ell com dirigents de la coalició com Dolors Camats participaran en totes les expressions de mobilització d'aquell dia

RedaccióActualitzat

Joan Herrera ha afirmat que, finalment, votarà en el procés participatiu el 9 de novembre. El líder d'ICV ha evitat pronunciar la paraula "votaré" durant una entrevista a RAC1 i s'ha refermat que no es tracta ni d'un referèndum ni d'una consulta, però ha assegurat que "participaré en el procés participatiu del govern". 

De fet, Herrera ha dit que tant ell com més dirigents de la coalició, com Dolors Camats -també coordinadora nacional d'ICV, o Joan Mena -EUiA-, "participarem en totes les expressions de mobilització". És a dir, que a més de signar una denúncia a l'Estat perquè no deixa votar, també anirà a dipositar la papereta responent a la pregunta acordada. 

 El líder d'Iniciativa, que ja havia avançat en una entrevista a "El Periódico" que pensava implicar-se en el procés participatiu, ha ratificat aquest dijous en declaracions a RAC1 la seva posició.

Tot i que, en un principi, Herrera es va desmarcar de la consulta alternativa, ara ha esgrimit que la necessitat d'una gran mobilització el 9-N i la impugnació del govern espanyol a la consulta alternativa com els motius pels quals el seu partit ha decidit finalment implicar-se en el procés participatiu. La meva papereta en el 9-N serà la resposta al PP", ha subratllat el líder d'ICV.

Herrera no ha revelat el sentit del seu vot per al 9 de novembre, encara que ha precisat que el farà públic en els pròxims dies.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut