Madrid

La reforma de la llei de propietat intel·lectual, aprovada definitivament amb els vots del PP

La llei, que s'ha aprovat només amb els vots del PP, inclou la "taxa Google" pels agregadors de notícies

RedaccióActualitzat

El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat definitivament la reforma de la llei de propietat intel·lectual després d'incorporar les esmenes del Senat. La llei ha estat aprovada només amb els vots del PP. En concret, ha tirat endavant amb 172 vots a favor, 144 en contra i 3 abstencions.

La llei estableix un termini d'un any perquè el govern porti a terme una reforma integral de la llei de propietat intel·lectual. Així doncs, el que entrarà en vigor el gener de 2015 és una reforma parcial. No obstant, la llei introdueix novetats com l'anomenada "taxa Google", que ja apliquen països com França i Alemanya: els agregadors de notícies, com Google News -no els buscadors- podran fer servir "fragments no significatius de continguts", però hauran de pagar una "compensació equitativa". La llei també inclou sancions de fins a 600.000 euros per les pàgines web que enllacin continguts pirates.

Tots els grups de l'oposició han acusat el govern d'haver incomplert les seves promeses de consens mentre que el PP ha defensat que la reforma compleix el seu objectiu: la protecció dels creadors culturals a internet, la millora de la transparència de les entitats de drets d'autor i la transposició de directives europees.

Amb tot, encara queden temes pendents, segons admet el mateix PP, com la compensació per còpia privada que la llei carrega als pressupostos generals de l'Estat, que es portarà a terme quan la UE ho estableixi.

Anar al contingut