El "Juan Sebastián de Elcano". (Foto: Reuters)
El "Juan Sebastián de Elcano". (Foto: Reuters)
Madrid

Detenen dos mariners del vaixell escola de l'Armada Espanyola per tràfic de drogues

Els detinguts van ser captats per narcotraficants colombians durant l'escala d'alguns dies que el vaixell escola va fer a Cartagena de Indias

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil va trobar a principis d'agost prop de 127 quilos de cocaïna al vaixell escola de l'Armada Espanyola "Juan Sebastián de Elcano". Llavors es va detenir tres mariners. Ara, gairebé tres mesos després, els agents han detingut dos mariners més per la seva presumpta implicació en el trasllat dins del vaixell d'aquest carregament de cocaïna. Les noves detencions s'han fet a Cadis i els dos tripulants del "Juan Sebastián de Elcano" ja els han traslladat a Madrid per prestar declaració davant el jutge de l'Audiència Nacional que s'ha fet càrrec del cas.

Els detinguts van ser captats per narcotraficants colombians durant l'escala d'alguns dies que el vaixell escola va fer a Cartagena de Indias. Van traslladar la droga entre aquesta ciutat colombiana i Nova York, a canvi d'una quantitat econòmica per quilo transportat. La droga -entre cinc i deu quilos per persona- anava fraccionada i oculta entre les veles de reserva de la nau, un lloc al qual no tots els tripulants tenen accés, i també dissimulada a la roba dels mariners, amagada entre els seus efectes personals. La investigació del cas continua oberta i sota secret de sumari.

Anar al contingut