La mesa del Parlament es reuneix per estudiar els incidents d'ahir. (Foto: @parlament)
La mesa del Parlament es reuneix per estudiar els incidents d'ahir. (Foto: @parlament)
Barcelona

La mesa prohibeix l'entrada al Parlament del convidat del PPC que va fer la salutació feixista

La presidenta de la cambra ha considerat "molt greu" el que va passar i ha agraït que el Partit Popular hagi condemnat els fets

RedaccióActualitzat

L'individu que va fer una salutació feixista al Parlament té vetada l'entrada a l'edifici o a qualsevol acte que organitzi la cambra. Aquesta és la resposta que ha acordat la mesa del Parlament davant els incidents d'aquest dimecres, quan un grup de persones de la tribuna de convidats van cridar "Visca Espanya!" i un d'ells va aixecar el braç dret en ser expulsats de l'hemicicle. Eren membres del moviment 12 d'Octubre i del partit d'ultradreta VOX, convidats pel PPC.

La presidenta de la cambra, Núria de Gispert, ha considerat "molt greu" el que va passar. "Sabem qui és aquesta persona, sabem els seus noms i els seus cognoms, i es donaran ordres a l'organització interna perquè durant el temps que considerem necessari no es torni a presentar en qualsevol dels actes del Parlament", ha explicat.

De Gispert també ha agraït que tant la diputada que va convidar el responsable del gest com el seu partit, el PPC, hagin condemnat els fets, per la qual cosa la mesa ha considerat que ja no calia demanar als populars que es disculpessin pel que ha passat.

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha condemnat "totes les actuacions feixistes, d'esquerres i dretes" i ha criticat "la falta de coherència dels partits que volen elevar a categoria el que ha estat una anècdota absolutament inacceptable, i que en canvi no condemnen les actituds feixistes quan es fan 'escraches' al PP que vulneren els drets fonamentals de les persones, o quan s'agredeixen seus del PP, PSC i Ciutadans".

Els incidents van passar després que la presidenta de la cambra els va expulsar per interrompre les intervencions amb aplaudiments. CiU, ERC, Iniciativa, eñ PSC i la CUP van fer arribar un comunicat a la mesa per condemnar els fets.

Els fets han continuat ressonant a l'hemicicle aquest dijous, quan el diputat de CiU Roger Montañola demanava al PP que es disculpés: "Voldria demanar, sisplau, que es disculpi després de veure que ahir un convidat per vostè va aixecar el braç en aquest Parlament fent crits de caràcter feixista." La parlamentària popular María José García Cuevas ha respost: "Condemnem qualsevol manifestació feixista, i per això, precisament, no admetem cap lliçó d'aquests partits que callen davant els atacs a les seus de Ciutadans o del Partit Popular", com els "escraches" a la casa d'Alícia Sánchez-Camacho o "pel simple fet de portar una bandera espanyola pel carrer".

Anar al contingut