El president del govern espanyol, Mariano Rajoy.
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy.
Madrid

Rajoy titlla de "pseudoconsulta" el 9-N i diu que s'està pressionant mitjans de comunicació

El president espanyol diu que el Consell de Ministres debatrà aquest divendres la impugnació de la consulta alternativa amb l'"únic criteri" de garantir el compliment de la llei i en pro de "l'interès general"

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha confirmat que el Consell de Ministres debatrà aquest divendres la impugnació de la consulta alternativa del 9-N amb l'"únic criteri" de garantir el compliment de la llei i que prendrà la decisió que "convingui a l'interès general". Per Rajoy, el 9 de novembre "es pretén una pseudoconsulta que no reuneix mínims democràtics". El president ha manifestat que el 9-N "no és una cosa normal i només genera més tensions" i, per això, espera que la "Generalitat acati resolucions", un cop s'hi hagi pronunciat el Tribunal Constitucional.

El president espanyol també ha assegurat: "Hem vist les pressions als mitjans de comunicació. És una mala decisió."

Rajoy ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa que ha ofert al palau de La Moncloa al costat de la presidenta de Xile, Michelle Bachelet, després de la reunió que han mantingut i poca estona després que la Comissió Permanent del Consell d'Estat hagi aprovat per unanimitat un dictamen favorable a la impugnació de la consulta alternativa del 9 de novembre a Catalunya.

Anar al contingut