L'octubre s'acomiada amb temps de finals de setembre

L'octubre més càlid de les últimes dècades s'acomiada amb la tònica de les últimes setmanes, amb sol i temperatures superiors a les habituals. Les boires i els núvols baixos del matí han minvat, i la tarda serà de força sol. Un dia més passarem d'un matí fresc a un migdia amb caloreta.

Alberto AlcántaraActualitzat

La massa d'aire càlid que des del Marroc arriba a Dinamarca, s'aferra a casa nostra. L'octubre més càlid de les últimes dècades s'acomiada sense canviar el rumb, amb estabilitat i temperatures superiors a les habituals per aquestes dates.

Ja tenim a tocar la castanyada i Tots Sants, i el temps serà ben suau o una mica càlid al migdia. Divendres ha començat amb boires matinals i núvols baixos a la vall de l'Ebre i a les comarques costaneres. Però la tarda serà de cel assolellat a tot el territori, tret de punts de la costa on hi haurà núvols esqueixats. Al final del dia, els núvols baixos tornaran a agafar més cos.

Un dia més hi haurà un gran contrast tèrmic entre el matí i el migdia. Aquesta matinada hem tingut alguna glaçada feble, com ara a Das (-2ºC), mentre que a la costa els valors han estat entre 16 i 19 ºC en alguns indrets. Al migdia, l'ambient serà suau o una mica càlid, amb les màximes més altes del país, puntualment per sobre dels 25 ºC a punts de les Terres de l'Ebre i del prelitoral.

I els pròxims dies...

Tot indica que l'ambient càlid i assolellat dels pròxims dies tindrà data de caducitat curta, sense retorn a la calor. Dissabte encara tindrem un temps molt tranquil. Hi haurà indicis de canvi diumenge, però la tardor acabarà d'arribar dimarts que ve. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut