Logotip representatiu de la nova xarxa wifi GuaiFi.
Logotip representatiu de la nova xarxa wifi GuaiFi.
Barcelona

Barcelona, primera ciutat europea amb una xarxa comuna de wifi gratuït als restaurants

És la primera ciutat d'Europa que llança una xarxa comuna per a la restauració, amb l'objectiu que ofereixin la connexió 12.000 bars i restaurants

RedaccióActualitzat

Els clients dels restaurants, bars i cafeteries de Barcelona podran connectar-se a internet de manera gratuïta registrant-se a GuaiFi, la xarxa de connexió wifi comercial que ha posat en marxa el Gremi de Restauració de Barcelona. L'objectiu és uniformitzar i ampliar una xarxa de wifi legal, ja que ara els establiments ofereixen accés a internet a títol personal i privat. Aquest dijous, coincidint amb la presentació de la iniciativa, una dotzena de locals de restauració han inaugurat el servei, que s'implantarà progressivament.

GuaiFi pretén ser la xarxa de connexió wifi comercial més gran del món. Per als consumidors l'accés és gratuït i per connectar-se no caldrà facilitar les dades personals. En canvi, el cost mensual del servei per als restauradors és de 14,99 euros si són socis del Gremi de Restauració, i 29,99 euros si no ho són.

Segons el president del gremi local de restauració, Pere Chias, aquesta iniciativa atraurà turistes i creueristes perquè "busquen punts d'accés wifi quan viatgen, ja que és tan vital com l'aire condicionat o la llum". Per la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha afegit sobre l'aplicació que "serà un generador de riquesa i un pas més en la nostra voluntat de convertir-nos en ciutat smart". Barcelona ha estat la primera ciutat europea a impulsar la iniciativa.

A Barcelona, el 80% de la població disposa d'un telèfon intel·ligent i, segons l'estudi sobre ciberseguretat de l'Institut Nacional de Tecnologia de la Comunicació, el 17 % accedeix a internet mitjançant xarxes sense fil públiques.

Anar al contingut